Zapečený kaviár se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 21 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 264 mg
- Draslík 112.4 mg
- Vláknina 1317.5 mg
- Vitamín A 1317.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucí smetany vmícháme strouhanku, dobře promícháme a necháme chladnout. Do trochu vychladlé smetany se strouhankou přimícháme kaviár, vejce a posekanou petrželku. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme do ní kaviárovou hmotu, zakapeme máslem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut. Vychladlý zapečený kaviár naporcujeme na dezertní talířky a podáváme s osminkou citronu.