Čokoládová mramorovaná bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 40 g Kakao - prášek
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 170 g Cukr krupice
  • 235 g Cukr moučkový
  • 185 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 ml Mléko čerstve polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 48.7 mg
  • Draslík 51.5 mg
  • Vláknina 1770.7 mg
  • Vitamín A 1770.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do misky dáme máslo a cukr a třeme až do nadýchané a lehké směsi. Vmícháme postupně vejce a pak přidáváme střídavě mléko a mouku.

  • 2

    Těsto rozdělíme na tři stejné dílky a každý dáme do jedné misky. Do jedné třetiny těsta vmícháme kakaový prášek. Do druhé přilijeme několik kapek červeného potravinářského barviva a poslední třetinu necháme bez příchutě.

  • 3

    Vymazanou bábovkovou formu plníme lžící různými druhy těsta. Pečeme cca hodinu, dokud se těsto lepí na špejli. Poté necháme 10 minut odpočinout ve formě a vyklopíme na dortovou mřížku.

  • 4

    Polevu připravíme tak, že v misce umícháme dohladka mléko, máslo, kakaový prášek a moučkový cukr. Potřeme vychladlou bábovku a podáváme.

Komentáře k receptu