Čokoládová mramorovaná bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 12 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 48.7 mg
- Draslík 51.5 mg
- Vláknina 1770.7 mg
- Vitamín A 1770.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do misky dáme máslo a cukr a třeme až do nadýchané a lehké směsi. Vmícháme postupně vejce a pak přidáváme střídavě mléko a mouku.
-
2
Těsto rozdělíme na tři stejné dílky a každý dáme do jedné misky. Do jedné třetiny těsta vmícháme kakaový prášek. Do druhé přilijeme několik kapek červeného potravinářského barviva a poslední třetinu necháme bez příchutě.
-
3
Vymazanou bábovkovou formu plníme lžící různými druhy těsta. Pečeme cca hodinu, dokud se těsto lepí na špejli. Poté necháme 10 minut odpočinout ve formě a vyklopíme na dortovou mřížku.
-
4
Polevu připravíme tak, že v misce umícháme dohladka mléko, máslo, kakaový prášek a moučkový cukr. Potřeme vychladlou bábovku a podáváme.