Toskánský chlebový salát Panzanella
Suroviny
- 400 g Rajčata
- 300 g Ciabatta
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 0.5 ks Okurka salátová
- 0.5 ks Cibule červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 8 g
- Sodík 691 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 430.8 mg
- Vláknina 7948.8 mg
- Vitamín A 7948.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ciabattu nakrájíme na kostky a vsypeme do mísy. Přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a oloupanou, na špalíčky nakrájenou salátovou okurku. Podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme octem a olejem. Vše dobře promícháme a necháme 30-40 minut proležet. Během marinování salát nejméně 2x promícháme.
-
2
Před podáváním posypeme salát nasekanou petrželkou a lístky bazalky.