Masový salát s hráškem
Suroviny
- 150 g Brambory vařené
- 30 g Hořčice
- 150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100 g Jablka
- 50 g Mrkev kořen
- 30 g Okurky nakládané
- 100 g Šunka dušená
- 240 g Veka
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 100 g Moravské uzené maso
- 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 200 ml Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 54 g
- Sodík 1612 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 198.6 mg
- Vláknina 7010 mg
- Vitamín A 7010 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Moravské uzené maso a šunku nakrájíme na kostičky, jablka zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo, vařené brambory pokrájíme na plátky, mrkev na nudličky, kyselou okurku na proužky, nakládaný hrášek scedíme.
-
2
Do salátové mísy vložíme všechny suroviny, majonézu smícháme se smetanou a přidáme do salátu. Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme 2 lžíce pikantní hořčice, promícháme a dáme do lednice.
-
3
Salát podáváme vychlazený s plátky bílé veky.