Krevety s vejci a majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 ml Víno bílé
  • 300 ml Majonéza
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 2164 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 405.3 mg
  • Draslík 113.6 mg
  • Vláknina 1395 mg
  • Vitamín A 1395 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety povaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme, vejce uvaříme natvrdo.

  • 2

    Vejce oloupeme a rozkrojíme podélně na čtvrtky. Vejce upravíme na talířky, obložíme krevatami a přelijeme ochucenou majonézou. Tu ochutíme bílým vínem, smícháme se šlehačkou, solí a pepřem. Celý předkrm posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu