Krevety s vejci a majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 44 g
- Sodík 2164 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 405.3 mg
- Draslík 113.6 mg
- Vláknina 1395 mg
- Vitamín A 1395 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety povaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme, vejce uvaříme natvrdo.
-
2
Vejce oloupeme a rozkrojíme podélně na čtvrtky. Vejce upravíme na talířky, obložíme krevatami a přelijeme ochucenou majonézou. Tu ochutíme bílým vínem, smícháme se šlehačkou, solí a pepřem. Celý předkrm posypeme posekanou petrželkou.