Zelené máslo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 50 g Špenát listový čerstvý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 222.6 mg
  • Draslík 87.1 mg
  • Vláknina 589.8 mg
  • Vitamín A 589.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé máslo smícháme s prolisovanými, natvrdo uvařenými žloutky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Čerstvý špenát rozmačkáme v plátýnku a šťávu přidáme k máslu.

  • 3

    Hotovou směs rozetřeme na pergamenový papír a zabalíme do válečku. Dáme ztuhnout do chladničky.

Komentáře k receptu