Zelené máslo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 30 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 222.6 mg
- Draslík 87.1 mg
- Vláknina 589.8 mg
- Vitamín A 589.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé máslo smícháme s prolisovanými, natvrdo uvařenými žloutky, osolíme a opepříme.
-
2
Čerstvý špenát rozmačkáme v plátýnku a šťávu přidáme k máslu.
-
3
Hotovou směs rozetřeme na pergamenový papír a zabalíme do válečku. Dáme ztuhnout do chladničky.