Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami
Suroviny
- 150 g Těstoviny Penne
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 150 g Rajčata Cherry
- 200 g Tuňák v oleji
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kerblík
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 11 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 334.8 mg
- Vláknina 3470.5 mg
- Vitamín A 3470.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vroucí vody. Fazolky očistíme, rozkrojíme a 6 minut před koncem vaření je přidáme k těstovinám, společně je dovaříme. Poté vše slijeme a necháme okapat.
-
2
Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na tenké kroužky. Kerblík omyjeme a lístky otrháme. Tuňáka necháme okapat, maso vidličkou rozdělíme na větší kousky. Vše s vychladlými těstovinami a fazolkami dáme do salátové mísy.
-
3
Smícháme citronovou kůru, citronovou šťávu, olej, 10 lžic vody, sůl, pepř a špetku cukru a přimícháme do těstovin. Salát rozdělíme na talíře a podáváme.