Křehké bramborové tyčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 41 g
- Sodík 641 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 159 mg
- Draslík 370.4 mg
- Vláknina 4855 mg
- Vitamín A 4855 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory uvaříme a ještě horké dokonale rozmačkáme šťouchadlem. Na válu smícháme sádlo, mouku, sůl, prášek do pečiva, vejce a brambory. Uhněteme do hladkého těsta, které rozválíme a z placky rádlem nařežeme velmi úzké obdélníčky, které vyrovnáme na plech, potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Možno použít jako přílohu k sýrům nebo jen jako pochutinu.