Křehké bramborové tyčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sádlo škvařené
  • 150 g Brambory
  • 5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 10 g Kmín drcený
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 6 g Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 641 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 159 mg
  • Draslík 370.4 mg
  • Vláknina 4855 mg
  • Vitamín A 4855 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme a ještě horké dokonale rozmačkáme šťouchadlem. Na válu smícháme sádlo, mouku, sůl, prášek do pečiva, vejce a brambory. Uhněteme do hladkého těsta, které rozválíme a z placky rádlem nařežeme velmi úzké obdélníčky, které vyrovnáme na plech, potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Možno použít jako přílohu k sýrům nebo jen jako pochutinu.

Komentáře k receptu