Pastevecký salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 894 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 80 g
- Sodík 5082 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 842.8 mg
- Vláknina 44358 mg
- Vitamín A 44358 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata nejprve spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nasekáme najemno. Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulku očistíme a nasekáme. Všechnu zeleninu smícháme v míse a přidáme nasekanou petrželku.
-
2
Dresink smícháme z olivového oleje, citronové šťávy, octa a soli a zalijeme jím salát.
-
3
Dozdobíme ředkvičkami nakrájenými na plátky a olivami. Podávat můžeme s chlebovou plackou.