Játrová pomazánka se sleděm

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Játra telecí
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Sleď čerstvý
  • 50 g Pažitka
  • 20 ml Hořčice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 329.6 mg
  • Draslík 245.2 mg
  • Vláknina 2042.5 mg
  • Vitamín A 2042.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí játra uvaříme ve slané vodě asi 5-8 minut. Necháme vychladnout a dáme do mixéru, přidáme očištěného a osušeného sledě a umixujeme. Dáme do misky, přidáme sůl, lžící hořčice, nasekanou pažitku, syrový žloutek, na jemno nakrájenou cibuli, pepř a vše smícháme dohladka. Podáváme na pečivu ozdobené zeleninou.

Komentáře k receptu