Listový salát s hořčičným dresinkem
Suroviny
- 175 ml Smetana 12% (konzumní)
- 50 ml Ocet Sherry
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Hořčice v prášku
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Čekanka
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 15 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 90.8 mg
- Draslík 48.6 mg
- Vláknina 2281.3 mg
- Vitamín A 2281.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme dresink. Smícháme máslo, smetanu, hořčici, cukr, vejce, sůl a pepř. Za stálého míchání přidáme ocet. Vložíme do vodní lázně a šleháme, dokud směs nezhoustne. Poté necháme dresink vychladnout.
-
2
Mezitím očistíme a omyjeme salát a čekanku, necháme okapat, listy natrháme na kousky a promícháme.
-
3
Zalijeme dresinkem a podáváme.