Thajský zeleninový mix s kuřetem
Suroviny
- 200 g Kuřecí maso grilované
- 20 g Citronela
- 2 g Zázvor celý
- 10 g Cukr třtinový
- 10 g Mouka kukuřičná
- 50 g Nudle rýžové
- 50 g Paprika červená
- 50 g Cuketa
- 50 g Hrášek
- 50 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 50 g Zelí čínské
- 50 g Brokolice
- 6 g Sůl
- 80 g Koriandr čerstvý
- 50 g Mrkev kořen
- 80 ml Limetková šťáva
- 40 ml Ocet rýžový
- 100 ml Voda pitná
- 1 ks Chilli paprička
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 22 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 217.6 mg
- Vláknina 4031.7 mg
- Vitamín A 4031.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme kukuřičnou omáčku. V hrnci smícháme nakrájenou citronelu, chilli papričku, 3 lžíce limetkové šťávy, kousek zázvoru, cukr, vinný ocet, pomalu zahříváme. Mezitím smícháme dohladka 100 ml vody a kukuřičnou mouku a pozvolna přiléváme k ostatním surovinám. Za stálého míchání vaříme podobně jako bešamel, dokud omáčka nezhoustne. Odstavíme a necháme vychladnout.
-
2
Rýžové nudle uvaříme podle návodu, propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu a grilované kuřecí maso na malé kousky a vhodíme do mísy. Přidáme nudle, osolíme a důkladně promícháme. Nakonec zalijeme omáčkou, promícháme a dáme do lednice aspoň na hodinu vychladit. Před podáváním posypeme nasekaným koriandrem a pokapeme limetkovou šťávou.