Salát s kuřecím masem a mangem
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
- 50 g Ořechy vlašské
- 100 g Ředkvička
- 40 g Sezam - semena
- 6 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 100 g Cibulka jarní
- 10 g Koření grilovací
- 100 g Červená řepa sterilovaná
- 10 ml Hořčice
- 20 ml Citronová šťáva
- 80 ml Olej sezamový
- 20 ml Ořechový olej
- 1 ks Mango
- 1 ks Salát hlávkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 41 g
- Sodík 781 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 640.6 mg
- Vláknina 11330 mg
- Vitamín A 11330 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na 4 porce, jemně naklepeme, okořeníme grilovacím kořením, zakryjeme fólií a necháme v lednici půl hodiny uležet.
-
2
Mezitím si připravíme zálivku: V misce důkladně promícháme citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a sezamový olej a semena. Nakrájíme jarní cibulku na kolečka, omyté ředkvičky na plátky a spolu se scezenou sterilovanou řepou a posekanými ořechy smícháme v míse. Mango oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na slabé plátky, ihned opečeme na lžíci rozpáleného oleje asi 2 minuty z obou stran a odložíme na další použití.
-
3
Na pánvi rozpálíme ořechový olej a kuřecí prsa opečeme asi 8 minut z každé strany tak, aby maso bylo měkké a na povrchu opečené.
-
4
Na mělkou mísu rozložíme opraný natrhaný hlávkový salát(srdíčko necháme na ozdobení), na něj navršíme zeleninovou směs, poklademe plátkem opečeného manga a porcí kuřete, zakapeme zálivkou a ozdobíme čtvrtinou rozkrojeného salátového srdíčka.