Kuřecí salát s pomerančovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Okurka salátová
  • 350 g Kuřecí maso grilované
  • 40 ml Olej olivový
  • 40 ml Zakysaná smetana
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 5.2 mg
  • Draslík 804.1 mg
  • Vláknina 14990 mg
  • Vitamín A 14990 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát opereme, necháme okapat a rozložíme na velký talíř. Červená jablka nakrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí, smícháme v míse s posekanými ořechy a okurkou nakrájenou na nudličky. Na listy špenátu poklademe plátky grilovaného kuřecího masa, na ně navršíme jablečnookurkovou směs. Pomeranče omyjeme, z jednoho nastrouháme najemno kůru, z obou vymačkáme šťávu a obojí smícháme v misce s olejem a zakysanou smetanou. Dipem zalijeme salát po celé ploše, jen okraje se špenátovými listy necháme pro barevnost holé. Podáváme s celozrnným pečivem.

Komentáře k receptu