Kuřecí salát s pomerančovým dipem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 34 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 5.2 mg
- Draslík 804.1 mg
- Vláknina 14990 mg
- Vitamín A 14990 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát opereme, necháme okapat a rozložíme na velký talíř. Červená jablka nakrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí, smícháme v míse s posekanými ořechy a okurkou nakrájenou na nudličky. Na listy špenátu poklademe plátky grilovaného kuřecího masa, na ně navršíme jablečnookurkovou směs. Pomeranče omyjeme, z jednoho nastrouháme najemno kůru, z obou vymačkáme šťávu a obojí smícháme v misce s olejem a zakysanou smetanou. Dipem zalijeme salát po celé ploše, jen okraje se špenátovými listy necháme pro barevnost holé. Podáváme s celozrnným pečivem.