Rebarborový trifle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 16 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 36.7 mg
- Draslík 252.7 mg
- Vláknina 3498.3 mg
- Vitamín A 3498.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 146.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rebarboru pokrájíme na menší špalíčky, přisypeme cukr (lžíci si ponecháme stranou) a podlijeme 500 ml vody. Necháme 10 minut povařit.
-
2
Perník pokrájíme na plátky a vyplníme jím dno formy. Pokapeme zázvorovým pivem.
-
3
Mouku smícháme se zbytkem cukru a s 12 ml mléka.
-
4
Zbytek mléka necháme vařit, přilijeme směs, necháme minutu povařit.
-
5
Horkou směs lehce poprášíme moučkovým cukrem a necháme zcela vystydnout.
-
6
Do vystydlé směsi přimícháme jogurt. Rebarboru naskládáme na perník a vše zalijeme jogurtovou směsí.
-
7
Ozdobíme kandovaným ovocem (třešněmi) a šlehanou smetanou.