Okurkové sendviče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 hrst Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 714 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 437.2 mg
  • Vláknina 10803.8 mg
  • Vitamín A 10803.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou okurku nakrájíme na plátky silné 3 mm, vložíme do cedníku postaveného na talíř a osolíme. Necháme 20-30 minut stát a potom okurku pokapeme vinným octem.

  • 2

    Všechny krajíčky chleba potřeme máslem. Poté 4 krajíčky obložíme vrstvou okurky, kterou opepříme. Přiklopíme zbylými toasty.

  • 3

    Ze sendvičů odkrojíme kůrku a nakrájíme je na trojúhelníky. Upravíme na talíře a posypeme řeřichou.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu