Okurkové sendviče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 13 g
- Sodík 714 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 437.2 mg
- Vláknina 10803.8 mg
- Vitamín A 10803.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou okurku nakrájíme na plátky silné 3 mm, vložíme do cedníku postaveného na talíř a osolíme. Necháme 20-30 minut stát a potom okurku pokapeme vinným octem.
-
2
Všechny krajíčky chleba potřeme máslem. Poté 4 krajíčky obložíme vrstvou okurky, kterou opepříme. Přiklopíme zbylými toasty.
-
3
Ze sendvičů odkrojíme kůrku a nakrájíme je na trojúhelníky. Upravíme na talíře a posypeme řeřichou.
-
4
Ihned podáváme.