Pařížský nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 11 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 142.7 mg
- Draslík 39.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko svaříme s krupicovým cukrem a rozříznutým vanilkovým luskem. Uvedeme k varu a odstavíme, přiklopené necháme louhovat.
-
2
Maizenu rozpustíme s troškou vody, mléko dáme opět vařit a maizenu s vodou přilijeme. Za stálého míchání uvedeme k varu a ihned odstavíme.
-
3
Vejce rozšleháme a přimícháme k mléku, které jsme nechali vychladnout.
-
4
Těsto rozválíme na plát a přendáme do vymazané zapékací formy.
-
5
Na těsto nalijeme krém a nákyp dáme péct při 230°C na 30 minut.
-
6
Servírujeme zcela vychladlý.