Barevný salát s quinou
Suroviny
- 225 g Houby čerstvé
- 450 g Červená řepa
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Avokádo
- 2 ks Paprika žlutá
- 4 ks Cibule červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 šálek Quinoa
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Mandle loupané
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 19 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1156.6 mg
- Vláknina 23085.4 mg
- Vitamín A 23085.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve uvaříme quinou podle návodu a vložíme do mísy. Zamícháme doměkka uvařenou oloupanou červenou řepu nakrájenou na kostičky. Také přidáme v páře povařenou, semeníku zbavenou a na proužky pokrájenou žlutou papriku.
-
2
Vedle v misce ušleháme ocet, citronovou šťávu, olej, pepř a sůl do zálivky.
-
3
Ve velké salátové míse smícháme quinou, vařenou červenou řepu, žluté papriky, uvařené, očištěné a nadrobno nakrájené houby, sloupnuté, vypeckované a na kostičky nakrájené avokádo, najemno nakrájenou cibuli a nasekané mandle. Přidáme zálivku a vše důkladně promícháme.
-
4
Na hotový salát nasypeme nadrobno nasekanou petržel a můžeme podávat.