Pikantní fazolkový salát s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 18 g Sůl
  • 3 g Pepř bílý
  • 20 g Olivy zelené
  • 20 g Kapary
  • 80 ml Ocet vinný
  • 120 ml Olej olivový
  • 1 ks Salát ledový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Rozmarýn sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1937 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 193 mg
  • Draslík 863.5 mg
  • Vláknina 11082 mg
  • Vitamín A 11082 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory uvaříme v osolené vodě asi 15 minut, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Fazolky propláchneme a v osolené vodě povaříme asi 15 minut, zcedíme a vychladlé nakrájíme na půlky. Vejce uvaříme natvrdo (8 minut), ihned zchladíme ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme na osminky. Připravíme si dresink z vinného octa, lžičky soli, vína a olivového oleje, ochutíme pepřem a špetkou rozmarýnu.

  • 3

    Scedíme olivy a kapary, tuňáka vyjmeme z oleje a natrháme vidličkou na menší kousky. Do hluboké mísy nakrájíme na kousky rajčata, přidáme pokrájené olivy, kapary a tuňáka. Nakonec jemně osolíme, přidáme prolisovaný česnek, nakrájené fazolky a brambory, vše promícháme. Listy ledového salátu roztrháme na menší kusy a vyložíme jimi mělkou mísu, na ně navršíme připravenou zeleninovou směs, kterou zalijeme připraveným dresinkem. Okraje obložíme dílky vajec, které jemně osolíme. Podáváme s celozrnným pečivem.

Komentáře k receptu