Pikantní fazolkový salát s tuňákem
Suroviny
- 300 g Brambory
- 300 g Fazolové lusky zelené
- 200 g Rajčata
- 200 g Tuňák v oleji
- 18 g Sůl
- 3 g Pepř bílý
- 20 g Olivy zelené
- 20 g Kapary
- 80 ml Ocet vinný
- 120 ml Olej olivový
- 1 ks Salát ledový
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Rozmarýn sušený
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 dl Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1937 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 193 mg
- Draslík 863.5 mg
- Vláknina 11082 mg
- Vitamín A 11082 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory uvaříme v osolené vodě asi 15 minut, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Fazolky propláchneme a v osolené vodě povaříme asi 15 minut, zcedíme a vychladlé nakrájíme na půlky. Vejce uvaříme natvrdo (8 minut), ihned zchladíme ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme na osminky. Připravíme si dresink z vinného octa, lžičky soli, vína a olivového oleje, ochutíme pepřem a špetkou rozmarýnu.
-
3
Scedíme olivy a kapary, tuňáka vyjmeme z oleje a natrháme vidličkou na menší kousky. Do hluboké mísy nakrájíme na kousky rajčata, přidáme pokrájené olivy, kapary a tuňáka. Nakonec jemně osolíme, přidáme prolisovaný česnek, nakrájené fazolky a brambory, vše promícháme. Listy ledového salátu roztrháme na menší kusy a vyložíme jimi mělkou mísu, na ně navršíme připravenou zeleninovou směs, kterou zalijeme připraveným dresinkem. Okraje obložíme dílky vajec, které jemně osolíme. Podáváme s celozrnným pečivem.