Bábovka s exotickým ovocem
Suroviny
- 60 g Cukr moučkový
- 15 g Droždí
- 30 g Cukr krupice
- 200 g Kompot ananasový
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Kumkvát
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 ml Rum bílý
- 150 ml Zakysaná smetana
- 75 ml Mléko polotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 15 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 122.4 mg
- Draslík 379.4 mg
- Vláknina 15710 mg
- Vitamín A 15710 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, sůl, polovinu moučkového cukru, vejce, droždí a vlažné mléko smícháme v jemné těsto.
-
2
Přikryté utěrkou necháme 60 minut kynout na teplém místě.
-
3
Vykynuté těsto lehce promícháme a nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Opět necháme kynout, tentokrát 30 minut.
-
4
Poté pečeme při 200°C cca 25 minut.
-
5
Rum smícháme s cukrem a troškou vody, necháme svařit a zcela vystydnout.
-
6
Upečenou bábovku polijeme sirupem a necháme dobře vsáknout, nakonec ozdobíme ušlehanou oslazenou smetanou a kousky ovoce.