Brandy krusta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 5 g Cukr krupice
  • 10 g Citrony
  • 30 ml Džus jahodový
  • 10 ml Fernet stock
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 39.4 mg
  • Vláknina 1100 mg
  • Vitamín A 1100 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do šejkru nasypeme led, necháme minutu chladit, slijeme přebytečnou vodu a nalijeme do šejkru jahodový džus, citronovou šťávu, brandy a fernet. Šejkr uzavřeme a důkladně protřepeme.

  • 2

    Okraj připravené skleničky navlhčíme plátkem citronu, obrátíme ji dnem vzhůru a ponoříme do krystalového cukru. Po obvodu skleničky vznikne cukrový lem, který vytvoří ledový efekt. Do skleničky nalijeme nápoj ze šejkru, přidáme slámku a podáváme.

Komentáře k receptu