Kávový fondán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 91 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 3 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 40.3 mg
- Vláknina 449 mg
- Vitamín A 449 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr s mlékem rozehřejeme na mírném ohni a mícháme, dokud se nerozpustí, poté přidáme kakao, kávu, kondenzované mléko a sirup. Přivedeme k varu a šleháme 10 minut metlou.
-
2
Směs necháme chvilku chladnout a poté ji třeme do husté hmoty, do níž vmícháme nasekané mandle. Celou směs nalijeme do připravené formy a necháme ztuhnout.