Rychlá tlačenka po makedonsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 65 g
- Sodík 9748 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 31.7 mg
- Draslík 203 mg
- Vláknina 3584.9 mg
- Vitamín A 3584.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Půlku vepřové hlavy omyjeme a dáme do velkého hrnce spolu s kořenovou zeleninou, česnekem, cibulí, bobkovým listem, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a vaříme asi hodinu, dokud maso není měkké. Ještě horké zcedíme, vývar ponecháme a udržujeme teplý. Maso a mrkev necháme vychladnout, zbytek vyhodíme. Mrkev i maso nakrájíme na menší kousky a promícháme v míse, ještě dochutíme solí a pepřem. Pekáč nebo nějakou mělkou nádobu vyložíme potravinářskou fólií, stejnoměrně rozložíme maso s mrkví a zalijeme teplým vývarem. Vychladlé dáme ještě do lednice k úplnému ztuhnutí.