Jarní dortík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1041 kcal
- Sacharidy 120 g
- Tuky 54 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 306.7 mg
- Draslík 618.8 mg
- Vláknina 21205.5 mg
- Vitamín A 21205.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 16.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme mrkev a nastrouháme.
-
2
Žloutky s cukry ušleháme do pěny. Přidáme mrkev, mandle, lískové oříšky, skořici a rum.
-
3
Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme do těsta.
-
4
Vlijeme do dortové formy a pečeme. Zpočátku přikryjeme alobalem, poté sundáme a dopékáme.
-
5
Mezitím zpracujeme marcipán s cukrem. Polovinu marcipánu vyválíme a přeneseme na dort.
-
6
Zbylý marcipán obarvíme ze dvou třetin oranžovou a z jedné třetiny zelenou potravinářskou barvou.
-
7
Těsto tvarujeme do podoby mrkviček s natí.
-
8
Poté je poklademe na dort a dozdobíme čerstvým ovocem.