Salát z rajčat a tresčích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 30 g
- Sodík 660 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 52.9 mg
- Draslík 1189.4 mg
- Vláknina 24589 mg
- Vitamín A 24589 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.8 mg
- Vitamín E 7.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
0mytá rajčata nakrájíme na dílky, 2 na tenká kolečka. Omytá avokáda rozpůlíme, 1 půlku pokapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí a necháme na omáčku, ze zbytku speciálním vykrajovátkem vydlabeme malé kuličky, ihned pokapeme citronovou šťávou a dáme do mísy. Slijeme kukuřici a necháme okapat, tresčí játra vyjmeme z oleje a také necháme vykapat.
-
2
Olej z tresčích jater použijeme na omáčku, kterou připravíme v mixéru. K oleji přidáme malou chilli papričku, vydlabanou dužinu z půlky avokáda, 0,4 dl brandy, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a dohladka rozmixujeme.
-
3
Do mísy ke kuličkám avokáda přidáme kukuřici, nakrájená rajčata, kousky tresčích jater a nadrobno natrhaný ledový salát. Jemně smícháme. Mělkou mísu vysteleme listy ledového salátu střídavě s kolečky rajčat, na to navršíme směs a zalijeme připravenou omáčkou. Přizdobíme petrželkou a podáváme.