Fazolkový salátek
Suroviny
- 10 g Petržel - nať
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Čekanka
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 kg Fazolové lusky zelené
- 9 polévková lžíce Olej olivový
- 9 polévková lžíce Víno bílé
- 5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 22 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 306.7 mg
- Draslík 721 mg
- Vláknina 15382.2 mg
- Vitamín A 15382.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve dáme vařit fazolky, které po uvaření necháme vychladnout.
-
2
Mezitím připravíme marinádu. V míse smícháme sůl, pepř, cukr, víno, olej, zázvor a petrželku.
-
3
Do vzniklé marinády přimícháme fazolky, celé dáme na 30 minut do chladničky.
-
4
Uvařené vejce natvrdo nakrájíme na čtvrtky, papriku na menší kostky a čekanku natrháme. Vše smícháme spolu s fazolkami a můžeme podávat.