Sýrová vřeténka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 148.7 mg
  • Draslík 65.8 mg
  • Vláknina 3937.5 mg
  • Vitamín A 3937.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, másla a soli vypracujeme směs, do jejíhož středu dáme smetanu a strouhaný sýr.

  • 2

    Vypracujeme těsto, které rozválíme na plát cca 25 cm velký.

  • 3

    Vroubkovaným rádýlkem vykrajujeme proužky 1x5 cm velké, které stáčíme do vřetének.

  • 4

    Potřené rozšlehaným žloutkem necháme péct při 220 °C cca 10 minut.

  • 5

    Podáváme vystydlé.

Komentáře k receptu