Dánský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 šálek Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 85 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 123.7 mg
  • Draslík 237.1 mg
  • Vláknina 3942.5 mg
  • Vitamín A 3942.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát omyjeme, natrháme na kousky a vložíme do mísy.

  • 2

    Přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, na čtvrtky nakrájená, uvařená vejce, kukuřici, zakysanou smetanu, bílý jogurt a špetku soli. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Před podáváním necháme salát proležet v chladu.

Komentáře k receptu