Květákový salát s mrkví a jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 263 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 6.5 mg
- Draslík 825 mg
- Vláknina 18212.5 mg
- Vitamín A 18212.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák a mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme vychladnout.
-
2
Potom zeleninu nasekáme a upravíme na omyté listy hlávkového salátu. Přelijeme jogurtem rozmíchaným s olejem a solí.