Bramborový salát s krevetami
Suroviny
- 150 g Brambory
- 10 g Sůl
- 8 g Paprika mletá sladká
- 150 g Krevety tygří - loupané
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 300 g Chřest zelený
- 100 g Salát hlávkový
- 100 ml Citronová šťáva
- 60 ml Olej olivový
- 20 ml Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1023 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 39.4 mg
- Draslík 382.5 mg
- Vláknina 5496 mg
- Vitamín A 5496 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce asi 20 minut. Mezitím si omyjeme citron, osušíme a odkrojíme jedno kolečko. Do mísy vložíme kolečko citronu, 4g soli, 1 dcl vody a 60 ml citronové šťávy. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a promícháme v míse s citronovou šťávou.
-
2
Umyjeme chřest, odkrojíme dřevnaté konce a 5 minut vaříme v hrnci s lžičkou soli, cukru a trochou citronové šťávy. Hned po uvaření chřest vyjmeme a zchladíme v ledové vodě, necháme okapat. Nakrájíme na asi 2cm kousky a přidáme k bramborám.
-
3
Krevety asi 3 minuty povaříme ve vodě s citronovu šťávou, zcedíme a necháme okapat. Mezitím si opereme listy špenátu a salátu, osušíme na papírové utěrce.
-
4
Na dresink použijeme prolisovaný česnek, 3 g soli, sojovou omáčku, pepř, 20 ml citronové šťávy a olivový olej.
-
5
Špenátové a salátové listy rozložíme na mělké míse, na ně navršíme směs brambor a chřestu, poklademe krevetami a zalijeme dresinkem. Ihned podáváme.