Bramborový salát s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 10 g Sůl
  • 8 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 300 g Chřest zelený
  • 100 g Salát hlávkový
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Olej olivový
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1023 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 39.4 mg
  • Draslík 382.5 mg
  • Vláknina 5496 mg
  • Vitamín A 5496 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce asi 20 minut. Mezitím si omyjeme citron, osušíme a odkrojíme jedno kolečko. Do mísy vložíme kolečko citronu, 4g soli, 1 dcl vody a 60 ml citronové šťávy. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a promícháme v míse s citronovou šťávou.

  • 2

    Umyjeme chřest, odkrojíme dřevnaté konce a 5 minut vaříme v hrnci s lžičkou soli, cukru a trochou citronové šťávy. Hned po uvaření chřest vyjmeme a zchladíme v ledové vodě, necháme okapat. Nakrájíme na asi 2cm kousky a přidáme k bramborám.

  • 3

    Krevety asi 3 minuty povaříme ve vodě s citronovu šťávou, zcedíme a necháme okapat. Mezitím si opereme listy špenátu a salátu, osušíme na papírové utěrce.

  • 4

    Na dresink použijeme prolisovaný česnek, 3 g soli, sojovou omáčku, pepř, 20 ml citronové šťávy a olivový olej.

  • 5

    Špenátové a salátové listy rozložíme na mělké míse, na ně navršíme směs brambor a chřestu, poklademe krevetami a zalijeme dresinkem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu