Fazolový salát po španělsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1000 kcal
- Sacharidy 132 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1228 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 132 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 3797.6 mg
- Vláknina 72802.5 mg
- Vitamín A 72802.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílé fazole propláchneme, dáme do studené vody a necháme nějakou dobu namočené. Mezitím nakrájíme červenou cibuli na kolečka, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme pustit šťávu. Druhou cibuli a stroužky česneku oloupeme, provázkem svážeme snopeček šalvěje a vše přihodíme k fazolím. Vaříme, dokud nejsou fazole měkké.Vyjmeme zeleninu a šalvěj, fazole zcedíme a vysypeme do mísy. Ještě teplé zalijeme estragonovým octem, necháme vychladnout. Nakonec přidáme nakrájenou cibuli i se šťávou, kterou pustila, sůl, pepř, rozpůlené černé olivy a olivový olej. Vše dobře promícháme, zakryjeme a dáme do lednice vychladit. Servírujeme na ploché míse obložené vějířkem z plátků rajčat.