Zimní salát s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 20 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 428.2 mg
- Vláknina 12475.8 mg
- Vitamín A 12475.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Černou ředkev očistíme, oloupeme, nastrouháme, trochu prosolíme v misce a necháme 10 minut odležet. Mezitím oloupeme a nastrouháme mrkev, pórek nakrájíme na kolečka, nahrubo posekáme vlašské ořechy a prolisujeme česnek. Po 10 minutách ředkev důkladně vymačkáme a přendáme do větší mísy, do které přidáme ostatní připravené suroviny a zcezenou sterilovanou červenou řepu. Pomocí salátových lžic směs promícháme a nadýcháme. Na dresink smícháme v misce ocet, pepř, sůl a po troškách metlou vmícháme olej. Dresinkem těsně před podáváním zalijeme salát a posypeme slunečnicovými semínky.