Kukuřičný salát s chřestem
Suroviny
- 300 g Chřest sterilovaný
- 200 g Kapie
- 600 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 100 g Petržel kudrnka
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 0.5 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Olej olivový jedlý
- 6 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 12 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 537.5 mg
- Vláknina 9392.9 mg
- Vitamín A 9392.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest vyjmeme z nálevu a necháme okapat na cedníku. Mezitím omyjeme a osušíme kapie a dáme je na pečící papír péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme tak dlouho, dokud slupka nezhnědne, potom zabalíme na 5 minut do alobalu, slupka půjde lépe stáhnout. Oloupané papriky zbavíme semínek a podélně nakrájíme na proužky asi 2cm široké. Těmi obtočíme vždy dva chřesty a odložíme na misku.
-
2
V míse smícháme chilli s olejem, přidáme citronovou šťávu s cukrem, koření, bylinky a prolisovaný česnek, dresink důkladně smícháme. Zcedíme kukuřici a přidáme ji k dresinku, důkladně promícháme, aby se dokonale ochutila. Salát navršíme na větší plochou mísu a obložíme svazky chřestu. Podáváme vychlazené.