Kukuřičný salát s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Chřest sterilovaný
  • 200 g Kapie
  • 600 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 100 g Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 0.5 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový jedlý
  • 6 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 537.5 mg
  • Vláknina 9392.9 mg
  • Vitamín A 9392.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest vyjmeme z nálevu a necháme okapat na cedníku. Mezitím omyjeme a osušíme kapie a dáme je na pečící papír péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme tak dlouho, dokud slupka nezhnědne, potom zabalíme na 5 minut do alobalu, slupka půjde lépe stáhnout. Oloupané papriky zbavíme semínek a podélně nakrájíme na proužky asi 2cm široké. Těmi obtočíme vždy dva chřesty a odložíme na misku.

  • 2

    V míse smícháme chilli s olejem, přidáme citronovou šťávu s cukrem, koření, bylinky a prolisovaný česnek, dresink důkladně smícháme. Zcedíme kukuřici a přidáme ji k dresinku, důkladně promícháme, aby se dokonale ochutila. Salát navršíme na větší plochou mísu a obložíme svazky chřestu. Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu