Špaldový tradiční věnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 30 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 82.6 mg
- Draslík 515.4 mg
- Vláknina 1676.7 mg
- Vitamín A 1676.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vajíčka utřeme s cukrem, přidáme rozehřátý tuk.
-
2
Přidáme mléko a tvaroh, trochu rumu, rozinky a mleté ořechy.
-
3
Kypřící prášek rozmícháme v mouce a postupně přidáváme.
-
4
Vypracujeme těsto, z kterého vytvoříme copánky a konce spojíme.
-
5
Vznikne věnec, potřeme vajíčkem a doprostřed vložíme plechový hrneček, který pomažeme máslem.
-
6
Pečeme na 160 stupňů.