Zeleninové nudličky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 125 g Mozzarella
  • 40 g Pesto
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 24.7 mg
  • Draslík 437.9 mg
  • Vláknina 9520 mg
  • Vitamín A 9520 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu oloupeme nebo omyjeme a očistíme. Mrkev a kedlubnu nejprve nakrájíme na tenké plátky, potom na jemné nudličky, pórek a papriku nakrájíme na proužky. Petrželku omyjeme, oklepeme a nasekáme na jemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej. Zeleninu v něm na středním ohni zhruba 5 minut opékáme, přitom často mícháme. Krátce opečeme také petrželku a česnek. Přidáme pesto a 2 lžíce vody z vaření těstovin. Zeleninu ochutíme solí a pepřem. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Čerstvě uvařené těstoviny smícháme se zeleninou a sýrem, necháme krátce odležet.

Komentáře k receptu