Zeleninové nudličky se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 106 g
- Sodík 730 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 24.7 mg
- Draslík 437.9 mg
- Vláknina 9520 mg
- Vitamín A 9520 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu oloupeme nebo omyjeme a očistíme. Mrkev a kedlubnu nejprve nakrájíme na tenké plátky, potom na jemné nudličky, pórek a papriku nakrájíme na proužky. Petrželku omyjeme, oklepeme a nasekáme na jemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej. Zeleninu v něm na středním ohni zhruba 5 minut opékáme, přitom často mícháme. Krátce opečeme také petrželku a česnek. Přidáme pesto a 2 lžíce vody z vaření těstovin. Zeleninu ochutíme solí a pepřem. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Čerstvě uvařené těstoviny smícháme se zeleninou a sýrem, necháme krátce odležet.