Listový salát s křepelkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 35 g
- Sodík 667 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 152.3 mg
- Draslík 925.7 mg
- Vláknina 5347.5 mg
- Vitamín A 5347.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křepelčí prsíčka omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Dvě lžíce oleje smícháme s 1 lžící octa. Maso pokapeme směsí a necháme 15 minut marinovat.
-
2
Listové saláty nadrobno natrháme a upravíme na 4 talíře. Cherry rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Sójové výhonky opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Mango nakrájíme na dílky. Kerblík omyjeme, otřepáním osušíme a lístky otrháme. Mango, rajčátka, výhonky a kerblík rozdělíme na salát.
-
3
Na pánvi rozehřejeme máslo a maso smažíme 2-3 minuty z každé strany, pak je vyjmeme.
-
4
Zbývající olej rozmícháme s vývarem a 2 lžícemi octa. Osolíme, opepříme, promícháme a dresinkem ochutíme salát. Maso nakrájíme na plátky a rozložíme na salát.