Listový salát s křepelkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mango
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Salát Polníček
  • 100 g Sójové výhonky
  • 800 g Křepelka
  • 10 g Kerblík
  • 60 ml Vývar zeleninový
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Ocet Sherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 587 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 667 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 152.3 mg
  • Draslík 925.7 mg
  • Vláknina 5347.5 mg
  • Vitamín A 5347.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelčí prsíčka omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Dvě lžíce oleje smícháme s 1 lžící octa. Maso pokapeme směsí a necháme 15 minut marinovat.

  • 2

    Listové saláty nadrobno natrháme a upravíme na 4 talíře. Cherry rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Sójové výhonky opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Mango nakrájíme na dílky. Kerblík omyjeme, otřepáním osušíme a lístky otrháme. Mango, rajčátka, výhonky a kerblík rozdělíme na salát.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme máslo a maso smažíme 2-3 minuty z každé strany, pak je vyjmeme.

  • 4

    Zbývající olej rozmícháme s vývarem a 2 lžícemi octa. Osolíme, opepříme, promícháme a dresinkem ochutíme salát. Maso nakrájíme na plátky a rozložíme na salát.

Komentáře k receptu