Velikonoční nádivka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 ks Rohlíky bílé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 10 dkg Anglická slanina
  • 10 dkg Šunka dušená
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 287.3 mg
  • Draslík 155.7 mg
  • Vláknina 9698.3 mg
  • Vitamín A 9698.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Starší rohlíky nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem. Necháme vsáknout.

  • 2

    Nakrájíme šunku, slaninu a petrželku.

  • 3

    K rohlíkům přidáme šunku, slaninu, žloutky, petrželku, okořeníme a vše promícháme. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků a směs dáme do pekáče.

  • 4

    Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu