Severská jehněčí paštika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 20 g Sardelové řezy
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Játra jehněčí
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 30 ml Sherry brandy
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1054 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 388 mg
  • Draslík 397.1 mg
  • Vláknina 1487.5 mg
  • Vitamín A 1487.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Játra omyjeme a pokrájíme na kousky. Játra, cibuli a sardelky několikrát umeleme v mlýnku na maso. Špek nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Z másla, mouky a smetany připravíme omáčku. Všechny připravené suroviny smícháme s vejcem, ochutíme solí, pepřem a brandy a dáme do vymazané paštikové formy.

  • 3

    Přikrytou paštiku vaříme ve vodní lázni v troubě při teplotě 175 °C asi 50-75 minut.

Komentáře k receptu