Italský zaječí salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 995 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 71 g
- Sodík 640 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 213.8 mg
- Draslík 1305.9 mg
- Vláknina 6320 mg
- Vitamín A 6320 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky. Králičí stehna vložíme do 1,5 l vody. Přidáme kořenovou zeleninu a přivedeme k varu.
-
2
Důkladně osolíme, na středním ohni vaříme bez pokličky asi 1 hodinu. Občas sebereme pěnu. Měkké maso ve necháme vývaru zchladnout. Vychladlé maso vyjmeme, necháme okapat. Vykostíme ho a nadrobno nakrájíme.
-
3
Citronovou šťávu vymačkáme do velké misky. Šalvěj omyjeme, otřepáním osušíme, nakrájíme na nudličky a přidáme do misky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme ke směsi. Vmícháme olej a maso. Vše pečlivě promícháme a necháme přes noc uležet.