Povidlový perník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • 4 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 2 polévková lžíce Povidla švestková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 36.6 mg
  • Vláknina 5330.3 mg
  • Vitamín A 5330.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozmícháme a utřeme cukr, 70 g másla (nebo hery), kakao, skořici, vejce a povidla. Potom přidáme hladkou mouku, jedlou sodu a přilijeme mléko. Vše promícháme.

  • 2

    Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.

  • 3

    Po vychladnutí perník polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.

Komentáře k receptu