Špenátové pirohy z listového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Sýr balkánský
  • 8 g Sůl
  • 100 g Kopr čerstvý
  • 500 g Listové těsto
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 683 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 699.3 mg
  • Vláknina 7335.9 mg
  • Vitamín A 7335.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme omytý a osušený špenát, pokrájený na kusy. Chvíli podusíme, přidáme kopr a dobře promícháme, odstavíme z plotny.

  • 2

    Do téměř vychladlé směsi vmícháme vejce, strouhaný sýr, sůl a pepř. Vše dokonale promícháme.

  • 3

    Listové těsto rozválíme na pláty a z nich vykrajujeme šálkem nebo skleničkou kolečka, na která poklademe připravenou náplň. Kolečka přeložíme a stiskneme okraje pevně k sobě, aby se náplň při pečení nevyvalila. Vytvořené pirohy klademe na plech a potřeme rozpuštěným máslem.

  • 4

    Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Komentáře k receptu