Zmrzlina z dvojí čokolády

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Čokoláda hořká
  • 85 g Cukr krupice
  • 175 g Čokoláda bílá
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 850 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 379.3 mg
  • Draslík 324.8 mg
  • Vláknina 4550 mg
  • Vitamín A 4550 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 468.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vanilkový lusk rozkrojíme, semínka vydlabeme a vše spolu s mlékem prohřejeme v kastrůlku k bodu varu. Přidáme tmavou, nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Zahřejeme téměř k varu, odstavíme z plotny a necháme asi 20 minut stát.

  • 2

    V míse utřeme žloutky s cukrem, vmícháme čokoládové mléko a přecedíme do kastrůlku. Zvolna za stálého míchání povaříme těsně pod bodem varu do zhoustnutí. Vlijeme do mísy a necháme vychladnout.

  • 3

    Potom vešleháme smetanu, vlijeme do nádoby a mrazíme 3-4 hodiny.

  • 4

    Směs promícháme a vmícháme do ní kousky bílé čokolády. Zmrzlinu necháme v mrazáku až do podávání.

Komentáře k receptu