Zmrzlina z dvojí čokolády
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 850 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 58 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 379.3 mg
- Draslík 324.8 mg
- Vláknina 4550 mg
- Vitamín A 4550 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 468.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vanilkový lusk rozkrojíme, semínka vydlabeme a vše spolu s mlékem prohřejeme v kastrůlku k bodu varu. Přidáme tmavou, nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Zahřejeme téměř k varu, odstavíme z plotny a necháme asi 20 minut stát.
-
2
V míse utřeme žloutky s cukrem, vmícháme čokoládové mléko a přecedíme do kastrůlku. Zvolna za stálého míchání povaříme těsně pod bodem varu do zhoustnutí. Vlijeme do mísy a necháme vychladnout.
-
3
Potom vešleháme smetanu, vlijeme do nádoby a mrazíme 3-4 hodiny.
-
4
Směs promícháme a vmícháme do ní kousky bílé čokolády. Zmrzlinu necháme v mrazáku až do podávání.