Marquise s anglickým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 39 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 480.7 mg
- Draslík 217.4 mg
- Vláknina 1250 mg
- Vitamín A 1250 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme do pěny a postupně přidáváme rozpuštěnou a vychladlou čokoládu, přišleháme jednotlivá vejce a vanilkovou dřeň. Malou pudinkovou formu vyložíme průsvitnou fólii a naplníme čokoládovou hmotou. Dáme přes noc ztuhnout do chladničky.
-
2
Druhý den na anglický krém ušleháme žloutky a cukr, až vznikne pěna. Svaříme mléko a odstavíme ze sporáku. Žloutkovou pěnu vložíme do horké vodní lázně, šleháme a pozvolna přiléváme mléko. Stále šleháme a necháme jednou přejít varem. Vyjmeme z lázně a ještě chvíli šleháme. Necháme vychladnout. Čokoládovou hmotu podáváme s krémem.