Marquise s anglickým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 250 g Horká čokoláda
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 480.7 mg
  • Draslík 217.4 mg
  • Vláknina 1250 mg
  • Vitamín A 1250 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme do pěny a postupně přidáváme rozpuštěnou a vychladlou čokoládu, přišleháme jednotlivá vejce a vanilkovou dřeň. Malou pudinkovou formu vyložíme průsvitnou fólii a naplníme čokoládovou hmotou. Dáme přes noc ztuhnout do chladničky.

  • 2

    Druhý den na anglický krém ušleháme žloutky a cukr, až vznikne pěna. Svaříme mléko a odstavíme ze sporáku. Žloutkovou pěnu vložíme do horké vodní lázně, šleháme a pozvolna přiléváme mléko. Stále šleháme a necháme jednou přejít varem. Vyjmeme z lázně a ještě chvíli šleháme. Necháme vychladnout. Čokoládovou hmotu podáváme s krémem.

Komentáře k receptu