Pěna z pstruha s pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 23 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 167.2 mg
- Draslík 573.7 mg
- Vláknina 2197.5 mg
- Vitamín A 2197.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Želatinu dáme na 10 minut nabobtnat do studené vody. Plátky pstruha nadrobno nakrájíme a rozmixujeme s polovinou smetany. Pyré prolisujeme přes síto, přimícháme zbývající smetanu.
-
2
Bylinky opláchneme, vodu střepeme, najemno nasekáme. Několik snítek kopru ponecháme na ozdobení. Zbývající bylinky přimícháme do pyré. Přidáme zelený pepř, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou.
-
3
Želatinu opatrně rozpustíme v malém množství tekutiny při mírné teplotě. Rozmícháme ji v troše pyré a přimícháme do zbývajícího pyré.
-
4
Malou chlebíčkovou formu o objemu asi 750 ml pečlivě vyložíme průsvitnou fólií. Naplníme hmotou a povrch uhladíme. Přikryjeme fólií, necháme přes noc ztuhnout v chladničce.
-
5
Obsah z formy vyklopíme a nakrájíme na plátky. Plátky rozčtvrtíme a obložíme jimi na čtvrtky nakrájené plátky černého chleba. Ozdobíme snítkami kopru a kaviárem.