Pěna z pstruha s pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Pstruh uzený
  • 15 g Petržel - nať
  • 20 g Kaviár
  • 15 g Pažitka
  • 15 g Kopr čerstvý
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 8 plátek Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 167.2 mg
  • Draslík 573.7 mg
  • Vláknina 2197.5 mg
  • Vitamín A 2197.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želatinu dáme na 10 minut nabobtnat do studené vody. Plátky pstruha nadrobno nakrájíme a rozmixujeme s polovinou smetany. Pyré prolisujeme přes síto, přimícháme zbývající smetanu.

  • 2

    Bylinky opláchneme, vodu střepeme, najemno nasekáme. Několik snítek kopru ponecháme na ozdobení. Zbývající bylinky přimícháme do pyré. Přidáme zelený pepř, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou.

  • 3

    Želatinu opatrně rozpustíme v malém množství tekutiny při mírné teplotě. Rozmícháme ji v troše pyré a přimícháme do zbývajícího pyré.

  • 4

    Malou chlebíčkovou formu o objemu asi 750 ml pečlivě vyložíme průsvitnou fólií. Naplníme hmotou a povrch uhladíme. Přikryjeme fólií, necháme přes noc ztuhnout v chladničce.

  • 5

    Obsah z formy vyklopíme a nakrájíme na plátky. Plátky rozčtvrtíme a obložíme jimi na čtvrtky nakrájené plátky černého chleba. Ozdobíme snítkami kopru a kaviárem.

Komentáře k receptu