Mramorový tvarohový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 500 g Tvaroh jemný
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 15 g Cukr vanilka
  • 140 g Cukr krupice
  • 200 g Čokoláda mléčná
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1711 kcal
  • Sacharidy 190 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 351.1 mg
  • Draslík 321.8 mg
  • Vláknina 11575 mg
  • Vitamín A 11575 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Do mísy dáme mouku, pudinkový prášek, moučkový cukr a na vločky nakrájené máslo. Směs promneme, až vznikne drobenka. Podle potřeby přidáme trochu mléka. Drobenkou rovnoměrně napiníme vymazanou koláčovou formu a zvýšíme okraje. Koláč předpečeme asi 15 minut a necháme vychladnout.

  • 2

    Na obložení dohladka rozšleháme tvaroh, zakysanou smetanu, vejce, vanilkový cukr a cukr. Naneseme na koláč.

  • 3

    Čokoládu nadrobno nasekáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládou tenkým pramínkem pokapeme sýrové obložení a vidličkou nebo špejlí utvoříme mramorový vzor.

  • 4

    Koláč pečeme asi 35 minut v předehřáté troubě, až obložení ztuhne.

Komentáře k receptu