Salát Waldorf s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 300 g Hroznové víno
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 35 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 579 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 741.5 mg
  • Vláknina 15432.5 mg
  • Vitamín A 15432.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na jemné nudličky. Celer oloupeme, nahrubo nastrouháme a v míse smícháme s jablky. Zalijeme citronovou šťávou.

  • 2

    Jádra vlašských ořechů nahrubo nasekáme. Přidáme do mísy. Hroznové bobule omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme a případně odstraníme semena. Rovněž přidáme do mísy.

  • 3

    Zakysanou smetanu rozmícháme se solí a štědře opepříme. Promícháme se salátem. Necháme nejméně 3 hodiny odležet.

Komentáře k receptu