Francký cibulový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 995 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 56 g
- Sodík 1052 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 327.6 mg
- Draslík 601.8 mg
- Vláknina 13162.5 mg
- Vitamín A 13162.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku a sůl dáme do mísy. Přidáme vejce a 75 g másla. Droždí rozdrobíme a zamícháme do vlažného mléka. Z přísad vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté necháme 1 hodinu vykynout.
-
2
Těsto důkladně propracujeme na pomoučeném vále. Vyválíme kulatou placku, vložíme ji do vymazané koláčové formy. Zvýšíme okraje. Přikryté necháme asi 20 minut vykynout.
-
3
Na obložení oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky, lehce ji rozškvaříme na zbývajícím rozehřátém másle. Přimícháme cibuli a podusíme. Necháme vychladnout.
-
4
Troubu předehřejeme na 200 °C. Zakysanou smetanu rozmícháme s vejci, solí a kmínem. Směs přimícháme k vychladlé cibuli a rovnoměrně rozprostřeme na koláč. Pečeme 35-40 minut. Podáváme vlažné.