Jablečná omáčka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 150 g Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 0.125 l Víno bílé
  • 0.25 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 963 kcal
  • Sacharidy 233 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 233 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 772.4 mg
  • Vláknina 28559.3 mg
  • Vitamín A 28559.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky.

  • 2

    Do kastrolu dáme jablka, bílé víno, skořici, cukr a citronovou šťávu. Zalijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec vše rozmixujeme a necháme vychladnout. Můžeme ochutit jablečnou pálenkou.

Komentáře k receptu