Jablečná omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 963 kcal
- Sacharidy 233 g
- Tuky 1 g
- Sodík 26 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 233 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 772.4 mg
- Vláknina 28559.3 mg
- Vitamín A 28559.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 100 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky.
-
2
Do kastrolu dáme jablka, bílé víno, skořici, cukr a citronovou šťávu. Zalijeme vodou a dusíme doměkka.
-
3
Nakonec vše rozmixujeme a necháme vychladnout. Můžeme ochutit jablečnou pálenkou.