Obložená masová mísa
Suroviny
- 600 g Kuřecí maso vařené
- 120 g Jehněčí maso
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 120 g Hroznové víno
- 60 g Hrozinky
- 30 g Máta
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 60 g Mandle loupané
- 250 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 120 g Šunka dušená
- 12 ks Šalotka
- 2 ks Pomeranče
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 ks Salát hlávkový
- 20 ks Olivy černé
- 8 ks Zavináče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3062 kcal
- Sacharidy 200 g
- Tuky 184 g
- Sodík 6923 mg
- Bílkoviny 173 g
- Uhlovodany 163 g
- Cholesterol 475.8 mg
- Draslík 2365.1 mg
- Vláknina 53178.7 mg
- Vitamín A 53178.7 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 104.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 302 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy salátu rozložíme na velkou oválnou mísu. Na tři místa na míse upravíme uvařené kuřecí maso. Zavináče, uvařená vejce, šunku, rostbíf a pečené hovězí a jehněčí upravíme na mísu mezi kuřecím masem v paprscích vycházejících ze středu.
-
2
Zbývající místa mezi paprsky vyplníme hráškem, kuličkami hroznového vína, olivami, šalotkami, mandlemi a rozinkami.
-
3
Z pomerančů ostrouháme kůru a posypeme jí celou mísu. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky. Obloženou mísu dotvoříme oranžovými plátky pomerančů a zelenými snítkami máty. Obloženou mísu podáváme s čerstvým křupavým pečivem.