Křehké vaječné omelety s exotickým ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kokosový krém
  • 100 g Kokos strouhaný
  • 2 ks Kiwi
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Kaki
  • 2 ks Kvajáva
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 0.08 polévková lžíce Tuk
  • 3 polévková lžíce Minerální voda jemně perlivá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 368.4 mg
  • Draslík 892.6 mg
  • Vláknina 6280 mg
  • Vitamín A 6280 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 216 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse vyšleháme vejce s minerální vodou a špetkou soli do pěny. Na rozpáleném tuku usmažíme tenké omelety, které z tuku vyjmeme a dáme na papírovou utěrku odkapat.

  • 2

    Zralé Kaki (Tomel japonský) oloupeme jako jablko, nakrájíme na kostičky a odložíme do mísy. Kvajávy a kiwi oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je s kostičkami Kaki, třtinovým cukrem, strouhaným kokosem a kokosovým krémem.

  • 3

    Ovocnou náplň rozdělíme podle počtu omelet a lžící ji poklademe na vaječné omelety, které přeložíme na trojúhelník a podáváme.

Komentáře k receptu